Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень-березень свої доходи, отримані протягом 2023 року, задекларували 2,1 тис буковинців

опубліковано 18 квітня 2024 о 10:58

За три місяці 2024 року свої доходи, отримані протягом 2023 року, задекларували 2,1 тис буковинців. З них 1,2 тис. громадян – це ті, котрі зобов’язані були подати декларацію та 1,1 тис громадян скористалися правом на податкову знижку. Про це поінформував заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

За словами посадовця буковинцями задекларовано дохід на загальну суму, що перевищує 645,9 млн грн.   За наслідками розрахунків нараховано до сплати податку на доходи фізичних осіб у розмірі майже 7,2  млн грн та військового збору – 1,6 млн грн. Поряд із цим підлягає поверненню понад  5,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб тим буковинцям, хто подав декларацію задля отримання податкової знижки.  

Микола Васильович зазначив,що із загальної кількості громадян, які зобов’язані були подати декларацію, 38 громадян задекларували доходи більше 1 млн гривень. Сума задекларованих доходів такими платниками складає – 98, 4 млн грн, до сплати нараховано податку на доходи фізичних осіб в сумі 1,7 млн грн та військовий збір в сумі 0,5 млн. грн.

"Кампанія декларування доходів громадян, триває до 1 травня 2024 року. А для платників податків, які мають право на податкову знижку, граничний термін подання декларації і підтверджуючих документів спливає 31 грудня 2024 року." -нагадав посадовець. 

З інформаційними матеріалами, актуальними питаннями щодо декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року та реалізації права на податкову знижку можна ознайомитися в банері «Деклараційна кампанія 2024» за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.